dimarts, 17 de novembre del 2015

Riscos relacionats amb el funcionament de la xarxa d'Internet

Per limitacions tecnològiques o per actes de sabotatge i pirateria que encara resulten incontrolables, de vegades, la xarxa Internet no funciona com voldríem:

- Lentitud d'accessos. Per causa del tipus de connexió (router, mòdem ...), i altres vegades a causa de la saturació d'alguns servidors en hores punta.

- Impossibilitat de connexió a una web o a un servei d'Internet, que pot ser causa de problemes del servidor que dóna el servei. Si aquesta circumstància ens impedeix la realització d'un treball important, pot dur molt males conseqüències.

- Problemes de virus, que actualment es propaguen amb llibertat per la xarxa i poden bloquejar el funcionament de l'ordinador i destruir la informació que emmagatzema. Per navegar per Internet resulta imprescindible disposar d'un sistema antivirus actualitzat a l'ordinador.

- Espionatge. A través de mecanismes com les "cookies" o de virus, es pot conèixer tot el que es fa des d'un ordinador i copiar tots els arxius que té amenaçats. Amb aquests sistemes alguns espies es dediquen a detectar les circumstàncies i preferències de les persones per tal d'elaborar llistes de possibles clients que després venen a empreses.

- Publicitat subliminar, spam ...


Aquests problemes d'Internet també cal conèixer-los i tenir-los en compte: no podem confiar que tot Internet estigui sempre operatiu a la nostra disposició i hem de protegir el nostre ordinador amb un sistema antivirus / espionatge adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada