dimecres, 25 de novembre del 2015

Consells pràctics a tindre en compte pels pares i educadors

Cal formar als pares, que moltes vegades no saben com funciona Internet ni els seus riscos, i han d'assumir el seu deure d'educar i negociar regles sobre l'ús d'Internet a casa amb els seus fills menors:

- Convé que els pares parlen amb els centres educatius per assessorar-se i conèixer com es tracta el tema a l'escola.

- A casa, col·locar l'ordinador a la vista de tothom, en una dependència familiar (saló, despatx) diferent del dormitori dels nens.

- Tindre un tallafocs (firewall) i un antivirus actualitzat que protegeisca l'ordinador dels virus.

- Instal·lació de programari protectors que filtren la informació, facilitant l'accés a llocs web segurs i controlant el temps de connexió.

- Establir regles bàsiques de seguretat a casa i al centre educatiu: moment del dia en què es pot utilitzar Internet, temps ... Tindre en compte les possibilitats d'accés a Internet a casa d'amics, cibercafès ..

- Parlar obertament amb els menors sobre l'ús d'Internet, la seua utilitat i els seus riscos. Ensenyar-los a navegar amb seguretat: explicar normes bàsiques d'ús i aspectes legals a tindre en compte, que distingeixen continguts no recomanables. ...

- Fer d'Internet una activitat oberta i familiar, navegar junts, saber amb qui es comuniquen .. moltes vegades els fills poden ensenyar molt als seus pares ..


- Si es detecta algun perill, contactar amb les autoritats o amb institucions com "Protégeles".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada