dilluns, 23 de novembre del 2015

Decàleg dels drets de la infància a Internet

Davant d'aquests perills potencials, el millor és adoptar mesures preventives per neutralitzar els possibles riscos d'aquesta nova i poderosa infraestructura cultural. Una de les iniciatives, amb el suport d'UNICEF, ha estat l'elaboració del "decàleg dels drets de la infància a Internet".

Alguns d'aquests drets són:

- Dret a l'accés a la informació i la tecnologia. Especialment aquest dret a l'accés s'aplicarà als nens i nenes discapacitats.

- Dret a buscar, rebre i difondre informacions i idees de tota mena per mitjà de la Xarxa. Aquests drets només podran ser restringits per garantir la protecció dels nens i nenes d'informacions i materials perjudicials per al seu benestar, desenvolupament i integritat; i per garantir el compliment de les lleis, la seguretat, els drets i la reputació d'altres persones.

- Dret a la protecció contra l'explotació, el comerç il·legal, els abusos i la violència de tota mena que es produeixen utilitzant Internet.

- Dret al desenvolupament personal i a l'educació, i a totes les oportunitats que les noves tecnologies com Internet puguen aportar per millorar la seua formació.


- Dret a la intimitat de les comunicacions per mitjans electrònics. Dret a no proporcionar dades personals per la Xarxa, a preservar la seua identitat i la seua imatge de possibles usos il·lícits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada